Светски Дан борбе против ХИВ-а и СИДЕ

1АИДС је болест од које умире највећи број младих људи,  тема коју врло често помињу активисти Омладинске теренске јединице, желећи да што боље упознају своје вршњаке са опасностима и последицама које прате оболеле, а сви су подједнако ризична група. Кроз едукативна предавања, по основним и средњим школама, честе кампање и трибине у центру града, џинглова на телевизији и многим другим активностима покушавамо да у сваком тренутку где год били и ма шта радили млади имају негде у подсвести ХИВ и АИДС као нешто чега се свакако требају бојати.

Сваке године едукује се око 3.500 ученика основних и средњих школа на тему ХИВ и АИДС, а такође говорило се доста и о полно преносивим болестима које су и те како опасне за репродуктивно здравље младих.

Први децембар, “Светки дан борбе против Сиде”, традиционално се обележава и то кроз бројне друге активности. У центру града поставља се штанд на коме се дели пропагандни материал и кондоми, а грађанство се јавно информише о опасности од ове Болести 21 века и то кроз јавне трибуне и гостовање наших чланова у ТВ емисијама намењеним овој теми.

Поводом 1. Децембра светског дана борбе против СИДЕ, осим едукације и пропаганде у сарадњи са трансфузијом крви у Јагодини, целог децембра, омогућено је грађанима бесплатно тестирање на ХИВ и АИДС.