Добровољно давалаштво крви

da li znateКад неком затреба крв тек тада схвати колика је заправо њена вредност. Како бисмо многим људима указали на то много раније, а живећи у нади да им крв никада и неће бити потребна спроводимо многе активности с циљем мотивације и старих и младих да дају крв. На промоцији давалаштва крви ради се током целе године организовањем кампања, мотивацијом вишеструких давалаца крви и повластицама које уживају вишеструки даваоци.

Untitled-1Поводом 14. Јуна, светског дана давалаца крви у просторијама омладинског клуба организовано је едукативно предавање за све наше активисте. Председник општине организовао је свечани пријем вишеструких давалаца и наградио их скромим наградама, а у Црвеном крсту организовано је послужење и промоција ликовних и литералних радова на тему “Крв живот значи”.

 Untitled-2Добровољно давалаштво крви један је од програма који се активно спроводи у оквиру организације Црвеног крста. Потреба за крв је свакодневна и велики дрој грађана управо помоћ затражи у нашој кући.Организазија Црвеног кртса током целе године бави се промоцијом давалаштва крви, а такође у скоро сваком месецу организује акције давања крви у којима се прикупља крв за потребе нашег  Здравственог центра.Такодје битно је напоменути да се вишеструки даваоци крви награђују признањима и скромним наградама од стране Црвеног крста, а Општина из свог буџета издваја одређена финансиска средства као награду за све даваоце који су крв дали више од 50 пута,  годишње катре за бесплатан градски превоз и повластице о ослобађању од плаћања одређених такси у Здравственом центру. Овогодишњи мото давалаштва крви гласи  „УЧИНИ НАЈВИШЕ ШТО МОЖЕШ – ДАНАС ДАЈ КРВ“.

 Кодекс добровољног даваоца крви